Gärdala skola

Problemen är lösta och vi tar oss framåt,
Ja, vi har blivit med dator! Egentligen plockat fram den under lite bråte och ställt in den i vardagsrummet, så kan numer skriva (förhoppningsvis) med lite tätare mellanrum. 
 
Ja men till rubriken då. DET GÅR FRAMÅT!
Snickarn har gjort sitt jobb. Alltså, lagat golvbjälken som orsakade hålet i golvet i badrummet.
Sen kunde vi förbereda oss för gjutning. Först och främst, mäta in golvbrunnarna så att två av dom var i nivå med varandra, och den tredje (duschen) som vi valde att sätta en cm ner än dom andra två, för att helt enkelt få bättre fal.. Och sen mäta in och gjuta fast.
Så helgen därpå kunde vi gjuta resten av golvet. Vi fick hjälp av Patricks kusin också, så det gick snabbt och smidigt. Dock saknades det en halv säck för att få den helt färdigt, så det var inte mycket annat än att åka in till stan för att köpa en säck, köpte två bara för att. Tacka bauhaus som hade öppet en lördagkväll.
 
Söndagkväll, efter nattning av barn. Som självklart drog ut på tiden, kom vi inte ner och börja jobba förrän halv 9. Så det var bara att köra igång. Sen skulle 155m golvvärme limmas fast. Eftersom det smidigaste alternativet att tejpa fast kabeln inte gick fick vi helt enkelt limma fast den med limpistol. Vilket drog ut på tiden vädigt mycket mer än tänkt. Så inte förrän 03:00, sex och en halv timma senare kände vi att vi kunde släcka bygglampan och känna oss nöjda och kunde lämna över för flytspackling 08:00 morgonen därpå. Vi var så trötta, men det var så värt det efter ha sett ett färdigt resultat av flytspacklingen sen.
 
Så nu har vi ungefär en vecka på oss att få ordning på det sista med städningen. Mycket fogskum kvar på väggarna som ska bort, samt få ner lite av taket, för sen kommer snickarn och kör regling av innervägg. Väggen som kommer va mellan kök och badrum och sen regla upp för innertak och för tilläggsisolering i ytterväggarna.
 
Så nu, känns det verkligen att vi är på gång. Man vågar kolla inredning och klinkers på ett helt annat sätt nu. Det är faktiskt inte långt förrän vi ligger där och sätter klinker och bestämmer vart lamporna ska vara. SÅ KUL!
 
Mer bilder kommer så småningom. Det var bara den biten att få in bilderna till datorn.
hehe.